Frequently Asked Question (FAQ)

Q : Cara pengambilan yang betul bagi Pil Resdung T9 ?

A : Cukup hanya 1 biji sehari, sekiranya anda mengalami masalah resdung kronik, boleh ambil 2 biji sehari sekaligus.

Q : Waktu bila sesuai amalkan Pil Resdung T9 ?

A : Pil Resdung T9 boleh diambil pada bila-bila masa sahaja, pagi/petang atau malam. Seeloknya ambil waktu pagi, 30 minit selepas makan.

Q : Adakah wanita hamil boleh amalkan Pil Resdung T9 ?

A : Tidak boleh. 

Q : Adakah wanita menyusukan bayi boleh amalkan Pil Resdung T9 ?

A : Boleh, tiada masalah.

Q : Ada pantang tak apabila amalkan Pil Resdung T9 ?

A : Tiada pantang, hanya perlu minum air kosong 2-3 liter sehari untuk kesan terbaik. Air yang secukupnya sangat penting untuk proses dan keberkesanan produk.

Q : Adakah Pil Resdung T9 boleh diambil ketika haid bagi wanita ?

A :  Ya boleh, takde masalah.

Q : Sekiranya saya ada penyakit darah tinggi dan kencing manis, adakah boleh ambil seperti biasa ? 

A : Bagi penyakit kencing manis, boleh ambil 1 biji sehari manakala bagi penyakit darah tinggi, amalkan 2 hari 1 biji sahaja. Pastikan air kosong mencukupi.

Q : Adakah kanak-kanak boleh amalkan Pil Resdung T9 ni ?

A : Ya boleh, seawal 7 tahun dah boleh amalkan Pil Resdung T9.

Q : Saya takut nak makan pil, tapi saya ada alahan resdung kronik, macam mana ye?

A : Tiada masalah sekiranya tak boleh telan ubat jenis pil, buka kapsul dan campurkan dengan minuman kegemaran anda. Contohnya campurkan dengan milo, tiada rasa pahit, tiada bau.

Q : Kenapa bila saya makan Pil Resdung T9 ni, rasa dahaga je dan rasa nak demam/sembelit ?

A : Ini petanda awal anda kurang air kosong, pastikan air kosong 3 liter sehari ( makin besar badan, makin banyak air yang diperlukan). Untuk makluman, semua supplement berasaskan herba memerlukan air yang mencukupi untuk elakkan badan ‘dehydrated’.

Q : Kenapa saya makan Pil Resdung T9 ni, rasa macam mengantuk je/kencing banyak/kerap berpeluh/najis berbau busuk ?

A : Pil Resdung T9 diperbuat daripada herba premium terpilih dan berfungi detoxkan badan dan singkirkan kotoran dari dalam badan. Hal tersebut terjadi kerana Pil Resdung T9 sedang bertindak balas positif dengan sistem badan anda. Ini petanda yang baik bahawa Pil Resdung T9 berkesan. Teruskan makan kerana proses detox berlaku tidak lama, hanya sementara sahaja. Selalunya dalam 3-4 hari sahaja dan pastikan air kosong mencukupi ye.

Q : Adakah saya perlu bergantung dengan Pil Resdung T9 selama-lamanya untuk masalah resdung saya ?

A : Tidak kerana Pil Resdung T9 merawat dan menyembuhkan dari dalam, tidak seperti pil resdung biasa.

Q : Adakah bila saya berhenti mengambil Pil Resdung T9, jerawat nanah dan alahan resdung terjadi semula ?

A : Sekiranya tidak menjaga makan, alahan resdung dan jerawat nanah akan terjadi semula kerana resdung sangat berkait rapat dengan pola pemakanan individu. Kalau anda suka akan seafood/belacan dan sebagainya, potensi untuk resdung aktif dan naik jerawat nanah adalah tinggi. 

Q : Bolehkah saya jadikan Pil Resdung T9 ini sebagai makanan tambahan saya ?

A : Ya boleh, kerana Pil Resdung T9 sangat bagus untuk urat saraf dan juga perjalanan darah. Ianya juga diperbuat daripada herba 100% (tiada campuran bahan lain) dan ramuan ini telah diamalkan sejak 100 tahun yang lalu.

Q : Saya jenis tak boleh kawal makan, suka makan yang sedap-sedap sahaja, bolehkan saya makan ketika alahan sahaja ?

A : Ya boleh, takde masalah. Ramai pengguna T9 yang sudah sembuh dari alahan resdung kronik, tapi masih membeli Pil Resdung T9 untuk disimpan di dalam beg kerana mereka tidak tahan nafsu makan. Mereka ambil ketika ingin makan makanan yang boleh aktifkan resdung. 

Q : Saya alergik seafood dan kacang, bila makan je akan bengkak seluruh muka dan gatal-gatal muka/badan, bagaimana saya nak atasi masalah ini ? Tapi saya tak nak amalkan pil setiap hari.

A : Mudah sahaja, sebelum makan makanan alahan seperti seafood, kacang, belacan, budu atau makanan tertentu (ada setengah alergik kepada ayam dll), ambil 2 biji Pil Resdung T9 sekaligus. InsyaAllah bengkak dan gatal tiada selepas makan makanan tersebut.

Q : Saya ada jerawat nanah sahaja, jerawat susah nak hilang, degil sangat. Saya takde alahan resdung. Patutkah saya amalkan Pil Resdung T9 ni ?

A : Ya memang wajib. Ramai yang tidak sedar bahawa jerawat nanah adalah salah satu tanda/simptom resdung. Selagi tak rawat resdung, selagi itu lah jerawat nanah akan naik. Amalkan Pil Resdung T9 untuk cepatkan hilang jerawat nanah tersebut. 

Q : Saya takde alahan resdung, tapi bila makan seafood naik jerawat pasir banyak, adakah itu petanda saya penghidap resdung ?

A : Ya betul, alahan resdung setiap individu adalah berbeza, ada yang gatal dan bengkak, ada yang naik jerawat nanah dan jerawat berpasir.

Q : Pil Resdung T9 ni ada kesan negatif ke?

A : Tiada sama sekali. Pil Resdung T9 ini tidak memberi sebarang kesan negatif pada pengguna walaupun unutk jangka masa panjang. Ianya diperbuat daripada herba sahaja. 

 Q : Kenapa bila saya makan Pil Resdung T9 tapi makin kerap bersin/makin kerap hidung berair/makin naik jerawat ? Saya tak sesuai ke amalkan Pil Resdung T9 ni ?

A : Itu adalah ‘HEALING PROCESS’ sebenarnya. Itu petanda positif dan jangan risau, bukan kesan negatif ye. Healing process tidak lama (bergantung kepada tahap resdung individu). Selalunya akan hilang dalam masa 3-4 hari sahaja. KLIK SINI untuk keterangan lebih lanjut